Powered By Blogger

söndag 3 augusti 2014

Lag-VM Final

Lag-VM final avklarad utan ett svenskt deltagande. Tror Sverige hade haft mer att tillföra än vad Storbritannien gjorde. De lyckades ta 16 poäng och utav dem tog Tai Woffinden 12 poäng. Det ska vara de bästa lagen som gör upp i finalen.
Konstigt detta med att Storbritannien alltid får sitt kval på hemmabana och Polen likaså. Ja som vanligt är det pengarna som styr i mina ögon.
Nu till finalen som jag tyckte var lite sämre tävling än vad race off var. Kändes som det var mindre omkörningar än då. Men det blev bättre mot slutet.
Polen började bra med 4 raka heatsegrar i första omgången och då trodde man att det skulle rinna iväg. Men Australien och Danmark lyckades ta ifatt efter lyckade toppningar med Joker.
Ja detta med jokersystemet är lite omdiskuterat för nu så fick ju inte Polen chansen att använda den och förlorade och förra året var det lika för Danmark och då vann Polen. Vill påstå att det både är nackdelar och fördelar med denna jokern.
Detta med jokern gjorde tävlingen riktigt jämn mot slutet så i detta fallet var det väl bra att den finns.
I det 18 heatet gick Piotr Protasiezwice omkull i startböjen på eget grepp. Han gick långt ut och slog i stacketet och blev utesluten. Vilket var starkt gjort av domaren att våga ta detta riktiga beslut i detta läget.
Inför sista heatet var det helt jämnt. Där Ward, Kolodziej.Stead och Iversen ställdes på startlinjen. Ward tog täten följt av Kolodziej och en vilt jagande Iversen. Han provade allt och i sista sväng lyckas han ta sig förbi Kolodziej.
Så Danmark är lag-världsmästare 2014.
Nu är uppehållen slut i alla serierna och vi närmar oss slutspel. Vi går mot en spännande höst med andra ord.
Ha det bra på er speedwayvänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar