Powered By Blogger

måndag 28 april 2014

Meridian Lifts European SGP Final


Har inte sett denna tävlingen än men hittade finalheatet och vilket heat.
Ska försöka se den här tävlingen så ska jag skriva lite om vad jag tyckte. Så håll utsikt här i speedwaybloggen.
Ha det bra så länge!

fredag 25 april 2014

Nomineringar till VM och EM kval

Nu är nomineringarna  till kvalen till VM och EM klara. Kan bli roligt att se vad som händer i de tävlingarna.
Vore kul om Linus Sundström tog sig till GP-serien. Känns som det behövs en ung ny svensk förare i högsta serien så att säga. Han verkar stabil i sin körning på nåt vis.
De andra som kvalar till VM är Thomas H Jonasson, Peter Ljung och Antonio Lindbäck.
Tycker väl Peter har bäst chans av dessa tre kan säkert överraska som förra gången han tog sig till GP. Thomas kör ju bra ibland men är lite vild tycker jag så det blir för mycket krascher för det ska kännas stabilt att köra i GP.
Antonio tycker jag att han skulle nog bra av att bara köra i seriesystemet ett år så han får tillbaka självförtroendet på nåt vis. Han har sådana dalar för att klara av GP-serien.
I kvalet till EM skulle det vara kul om Jonas Davidsson tog sig dit för lång och trogen tjänst så att säga.
Daniel Nermark tycker jag inte har nåt där att tillföra. Tredje föraren att kvala till EM är en Dackeförare nämligen Dennis Andersson. Tycker att är där för att se och lära i detta kvalet. Han har några steg kvar innan han är stabil i poängplockandet.
Men det återstå att se vilka de andra förarna från de andra länderna är. Man måste ha lite tur i lottningarna vilka förare som kvalar var för att gå vidare.
Ska forska lite och se om jag kan hitta några startlistor. Ja det var detta för nu ha det bra speedwayvänner.

tisdag 22 april 2014

Svensk speedwaysframtid

Har funderat lite på detta med svensk speedways framtid. Var redan i slutet av förra säsongen flera förare som slutade och detta har forsatt nu i början av denna.
Vi måste få ett slut på detta annars dör svensk speedway. Måste se till att ändra så svenska juniorer satsas på. Som det är nu så fostrar vi utländska juniorer känns det som.
Tittar man på junior VM så är det till stor del danska och polska förare som dominerar och varför är det så då?
Jo för de satsar på sina egna. I Polen så måste juniorer köra i vissa heat i ligan. Det ger dem självförtroende kan jag säga.
Danmark har redan i knattetiden tagit hjälp av en gammal förare i Erik Gundersen. Tänk om svenska knattar fick tips av t.e.x Tony Richardsson vilken dröm för vilken kille eller tjej som helst eller hur?
Sedan tycker jag man måste göra svenska juniorer mer värda för lagen i elitserien. En tanke jag har är varför inte bara ha svenska juniorer på plats 6-7 och de måste köra 2heat och vid intoppning av dessa så ger deras poäng dubbla poäng. Då blir de ju mer värda för laget.
Sedan måste de få köra i lägre serier före utländska förare som tar platser där.
Tror fasen att en förare som jagat sponsorer hela vintern sedan när säsongen kommer blir petade hela tiden tröttnar.
Tar vi inte tag i detta så kommer svensk speedway dö inom en snar framtid och det vill jag inte uppleva. Vill se bra svenska förare i alla ligor och VM.
Ja det var mina tankar.
Ha det bra alla speedwayvänner där ute!

måndag 21 april 2014

Bästa värvningen!

Tänkte lite på olika värvningar mitt favorit lag Dackarna gjort under åren. Den som slog mig först var för rätt länge sedan i en världsmästare nämligen Jan O Pedersen var mycket skriverier om det. Men jag har för mig att han bara körde en match sedan blev han skadad. Så det var inte så bra värvning. Men efter det har vi haft några stycken: Mark Loram han var en fröjd att se han gav aldrig upp ett heat förrän det var avflaggat. Mikael Max när han var som bäst innan den där hemska skadan.
Peter Karlsson gamlingen som kan slå vem som. Sedan värvades ju en förare som jag tyckte de skulle ha värvat flera år tidigare i Andreas Jonsson.
Sedan min favoritförare Darcy Ward en helt otrolig förare på banan men en del strul utanför som ställde till det i vissa stunder.
Men jag undrar om inte årets värvning i Nicki Pedersen slår det mesta. För mer skriverier innan han ens har kört en meter för Dackarna har det nog aldrig varit om en förare.
Sedan när man nu har följt hans öppning av säsongen så slås man av hur jämn poängplockare han är. Han är en riktig vinnarskalle av mått ingenting lämnas åt slumpen.
Så det ska vara en dansk i år kan man säga.
Ser fram mot att se honom live på GoB arena.
Ja det var mina tankar om värvningar!

lördag 19 april 2014

Svemo

Här kommer ett inlägg om ett förbund som ska gynna svensk speedway nämligen Svemo. Men jag vet inte om jag vill kalla det förbund ens.
De det handlar om är den så kallade Fredrik Lindgrenaffären eller vad man ska kalla det för. Som ni vet så vägrar han köra i landslaget så länge den ena av de två förbundskapterna är kvar och den det handlar om är Anders Fröjd.
De har redan nekat honom att delta i kvalen till gp och em. Nu har de gjort bort sig ännu mer tycker jag.
Fredrik gick ut i media och förklarade varför han inte  ville köra i landslaget. Han sa inte vad twisten med Fröjd var utan att så länge han var med i det hela så kommer han inte köra. Sedan sa han tydligen något om en domare också som kanske inte va så smart men vi har ju yttrande frihet här i landet.
Så vad gör nu detta så kallade förbundet jo stänger av honom från att köra i utländska ligor i en månad tror jag det var.
För de tycker detta han har sagt skadar svensk speedway. Så vad gör detta som Svemo gör nu då? Blir det bättre för svensk speedway? Skulle inte tro det.
Man kan tycka vad man vill om Svemo men det känns som det sitter lite fel folk på dessa platser.
Hoppas det blir en lösning på detta snaras. Jag vill se en förare av Fredriks kaliber i landslaget. Jag går på speedway för jag vill se de bästa förarna även om de har åsikter.
Nu ser vi fram mot nästa Gp tävling. Får se om jag lyckas se den så jag kan skriva om den här. Är just nu på jobb med dåligt med bra tv kanaler. Men annars får jag kolla i efterhand.
Efter detta ska besöka Målilla och kolla in deras press and practis den 29:e april. Kan bli intressant med Nicki Pedersen i storform.
Ha det bra så länge.

lördag 5 april 2014

Överraskande vinnare!

Då var första tävlingen i GP-speedwayen avklarad och det blev en överraskande vinnarekan man säga. För vem hade trott att den tyska nykomlingen Martin Smolinski skulle vinna jag tror ingen hade tippat det.
Men han körde bra hela tävlingen gjorde väl bara ett misstag och det drabbade tyvärr Darcy Ward. Han blev rammad av Smolinski i målkurvan i ett heat på grund av att Smolinski inte fick sladd på sin cykel.
Darcy fick avbryta tävlingen och blev förd till sjukan vet inte riktigt hur det är med honom.
Tvåa blev Nicki Pedersen som inför finalen inte tappat någon poäng men fick se sig besegrad i finalen efter en grym körning av alla fyra förarna i finalen. Trea slutade polacken Kaspzak och fyra blev Fredrik Lindgren.
Fredrik och Andreas körde bra och båda tog sig till semi-final. Fredrik körde grymt bra i sin semi ja svenskarna körde bra hela tävlingen. Andreas har lite dippar ibland som jag inte riktigt vet vad det beror på för han kan ju köra bra speedway det vet vi.
En som hade en riktig dipp var Greg Hancock gick inte att känna igen honom i början av tävlingen. Men blev bättre mot slutet dock men han tog sig inte till semi.
Sedan har vi detta med att Chris Harris vad ska han vara med i GP-cirkusen för. Måste finnas bättre yngre förare som kan ha den platsen. Men är man britt så har man tydligen fördelar här.
Ja det var mina tankar över denna tävlingen. Nu ser vi fram mot nästa tävling och serierna i alla länder.
Ha det gott alla speedwaynördar.

Resultatet från Nya Zeeland
 1.Martin Smolinski 15p
 2. Nicki Pedersen 19p
 3.Krzystof Kasprazak 17p
 4. Fredrik Lindgren 13p
 5. Chris Holder 11p
 6. Kenneth Bjerre 11p
 7. Jaroslaw Hampel 8p
 8. Andreas Jonsson 7p
 9. Tai Woffinden 7p
10. Matej Zagar 6p
11. Greg Hancock 6p
12. Nils-Kristian Iversen 6p
13 Darcy Ward 5p
14. Troy Batchelor 3p
15. Jason Bunyan 2p
16.Chris Harris 0p

Banreserver
17. Andrew Aldrige 0p 1Heat
18. Grant Tregoning
Martin Smolinski

torsdag 3 april 2014

Första GP-t 2014

På lördag morgon startar speedway säsongen på riktigt kan man väl säga då GP-speedwayen kör i gång. Första tävlingen går i Nya Zeeland.
Ska bli intressant och se hur det går i VM iår.
Tror det går på följande sett. Vinnaren finns nog bland dessa tre förare Darcy Ward. Niels-Kristian Iversen och Jarek Hampel. Tror Darcy vinner sedan kan det gå hur som helst. Men tyckte att han och Nils-Kristian körde bra under Best pairs tävlingen.
Sedan har vi utmanarna bland dessa tre Nicki Pedersen. Greg Hancock och Matej Zagar gamlingarna i gänget vet man aldrig var man har och Zagar vet man att han kan köra speedway.
Sedan har vi ett gäng som jag tror får det svårt och det är Andreas Jonsson tror han får det svårt. Tai Woffinden har en tung ryggsäck genom att vara världsmästare. Chris Holder såg lite seg ut på Best pairs är alltid svårt att komma tillbaka efter skada.
Fredrik Lindgren måste nog visa att han är värd att köra i GP-t för något mer wildcard får han nog inte.
Sedan har vi två förare som jag tror kan överraska Krzystof Kasprazak och Troy Batchelor. Till slut har vi förare som jag inte tycker har i GP att göra Chris Harris, Kennet Bjerre och Martin Smolinski.
Så min VM-tabell kommer se ut som följer:
1. Darcy Ward
2. Niels-Kristian Iversen
3. Jarek Hampel
4. Nicki Pedersen
5. Matej Zager
6. Greg Hancock
7. Fredrik Lindgren
8. Chris Holder
9. Andreas Jonsson
10. Tai Woffinden
11. Krzystof Kasprazak
12. Troy Batcheler
13. Kennet Bjerre
14. Martin Smolinski
15. Chris Harris

Som ni ser så klarar inte världsmästaren sig kvar i serien utan får förlita sig på ett wild card. Får väl se hur många rätt jag har.
Ja nu är det bara att vänta tills lördag morgon då det hela kör igång.
Hörs av efter tävlingen då jag analyserar den lite med mina tankar och funderingar,

tisdag 1 april 2014

Speedway Best Pairs Cup 2014 Round 1 Torun Full


Första inlägget!

Ja då har man startat en speedwayblogg. Där jag tänkte skriva lite om mitt stora intresse speedway.
Har alltid varit förtjust i speedway sedan jag var liten och fick följa med min pappa på speedway. Min pappa jobbade som banpersonal så det blev matcher varje vecka. Det är nåt speciellt med lukten av metanol och ljudet när de varvar upp motorerna vid start.
Det jag kommer skriva här är mina tankar och funderingar kring speedway. Alla har rätt till sin åsikter så har överrensende med mina.
Ja vad har jag för favoritlag då jo Dackarna från Målilla. Sedan har jag en favoritförare i Darcy Ward som jag tror blir världsmästare i år.
Han har ett sätt att behärska en speedway cykel jag inte sett på länge. Tyvärr så lämnade han mitt Dackarna till denna säsongen och gick till Piraterna från Motala.
Mina tips för denna säsongen är att Darcy Ward blir Världsmästare.
Vinner Elitserien i Sverige gör Vetlanda men hoppas att Dackarna överaskar.
Europamästare blir nog Emil Sayfutdinov som står över GP-tävlingarna.
Best-Pairs blir Australien med Darcy Ward och Chris Holder.
Nu undrar ni var jag har alla svenska förare ja tyvärr så tror jag inte de har så mycket att hämta i år heller. Men hoppas jag får fel.
Hoppas Fredrik Lindgren får till en bra säsong i GP-tävlingarna.
Ja det var vad jag hade för nu men jag återkommer med fler inlägg om den bästa sporten i världen.