Powered By Blogger

söndag 1 juni 2014

Grand prix från Prag

Ännu en GP-tävling avklarad denna gång från Prag och ännu en bana som starten har en avgörande del i heatet. Tycker det borde finnas krav att inte köra på sådana banor som det inte omkörningar på. Igår var det lite bättre än mot den i Tammerfors men jag vill ha speedwaybanor.
Nog om det nu till själva tävlingen. Blev en rätt bra tävling tycker jag och en som överraskade mig var Darcy Ward för har nog aldrig sett honom vinna så många starter som han gjorde igår. Han var grym i grundtävlingen och tog full pott fram till semifinalen då han tyvärr slogs ut. Får han fortsätta med dessa starter så finns det nog inte en bana som de slår honom på för köra om vet vi ju att han kan.
Han blev ju nu utslagen i sin semifinal av Matej Zagar, Nicki Pedersen och Chris Holder.
I den andra semifinalen så tog sig Tai Woffinden och Greg Hancock vidare efter att ha slagit ut Niels-Kristian Iversen och Fredrik Lindgren.
Fredrik var uppe på andra plats ett tag i heatet men fick vika ner sig efter att ha fått en stoppsladd i ena kurvan så var det kört. tycker dock att Fredrik körde bättre och bättre under kvällen. Men han passar bättre på banor där hans omkörningar kommer till sin rätt som nästa tävling i Målilla.
Andreas Jonsson körde jämnt under kvällen tyckte jag och missade semi med minsta marginal kan man väl säga 1p upp till så. Behövs det där lilla extra för Andreas för att han ska nå semifinaler igen.
Finalheatet blev rätt så avslaget Tai tog starten och med Greg på andra och Matej Zagar på tredje plats Nicki Var på gång med fick en lång resa av Greg i andra kurva så han hamnade efter och svårt att ta ifatt efter det.
Nu ser vi fram mot nästa tävling i Målilla och en riktig speedwaybana. Där vi nog kommer få se rätt många omkörningar.

Resultat Prag
 1. Tai Woffinden 18p
 2. Greg Hancock 12p
 3. Matej Zagar 16p
 4. Nicki Pedersen 10p
 5. Darcy Ward 16p
 6. Niels-Kristian Iversen 13p
 7. Chris Holder 8p
 8. Fredrik Lindgren 8p
 9. Krystof Kasprazak 7p
10. Andreas Jonsson 7p
11. Chris Harris 6p
12. Martin Smolinski 6p
13. Kenneth Bjerre 4p
14. Troy Batchelor 3p
15. Vaclaw Milik 2p
16. Jaroslaw Hampel 2p

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar